Naleving van de ISO/IEC 20000-norm

Wat is ISO 20000?

ISO 20000 is de internationaal erkende norm voor servicemanagement, bestaande uit een reeks beheerprocessen die zijn ontworpen voor het effectief leveren van services.

De norm bestaat uit verschillende onderdelen; in deel ISO 20000-1 zijn de vereisten voor een servicemanagementsysteem (SMS) gedefinieerd.

Deze vereisten zijn verplicht voor organisaties die de ISO 20000-norm willen naleven. Dit is de algemeen aanvaarde norm voor het beoordelen van de processen op het gebied van IT-servicemanagement binnen een organisatie. Wanneer een bedrijf ISO 20000-compliant is, geeft dit aan dat er wordt gewerkt volgens de best practices voor de levering van hoogwaardige IT-services.

Voordelen van een ISO 20000-certificering

De rol van IT bij de voorbereiding op naleving van ISO 20000

De IT speelt een belangrijke rol bij de naleving van ISO 20000. IT-managementtools worden gebruikt voor het implementeren van de servicemanagementprocessen volgens de ISO 20000-1:2018-norm, bieden het noodzakelijke auditbewijs, faciliteren de certificering en helpen organisaties met het gedurende langere tijd naleven van de specificaties.

ISO 20000

ManageEngine kan u helpen met de naleving van de ISO 20000-norm

Het uitgebreide pakket IT-beheeroplossingen van ManageEngine bevat de tools die u nodig hebt voor het implementeren en uitvoeren van servicemanagementprocessen zoals voorgeschreven door ISO 20000-1:2018. Met deze tools voldoet u op effectieve wijze aan de nalevingsvereisten doordat de noodzakelijke processen in de operationele activiteiten van het bedrijf worden geïntegreerd en records worden gegenereerd als bewijs van naleving.

Diagram voor implementatie van ISO 20000

KLANTEN

(Intern en extern)

SERVICEVEREISTEN

SERVICES

SERVICEMANAGEMENTSYSTEEM (SMS)

CONTEXT VAN DE ORGANISATIE

LEIDERSCHAP

PLANNING

ONDERSTEUNING VAN HET SMS

VERBETERING

De vereisten van het servicemanagementsysteem zoals vermeld in ISO 20000-1:2018

Referentiemateriaal: https://www.iso.org/obp/ui/#iso:std:iso-iec:20000:-1:ed-3:v1:en

In kaart brengen van productprocessen:

SERVICEPORTFOLIO

SERVICEPORTFOLIO

slidedown
RELATIES EN OVEREENKOMSTEN

RELATIES EN OVEREENKOMSTEN

slidedown
Vraag en aanbod

Vraag en aanbod

slidedown
Serviceontwerp, -bouw en -transitie

Serviceontwerp, -bouw en -transitie

slidedown
Probleemoplossing en afhandeling

Probleemoplossing en afhandeling

slidedown
Servicegarantie

Servicegarantie

slidedown

Alle details op een rijtje

Download deze gids en lees hoe de producten van ManageEngine de vereiste servicemanagementprocessen ondersteunen voor uw naleving van ISO 20000-1:2018.

Vul dit formulier in om de download te starten

Voer uw naam in

Voer uw e-mail in

Please select country

Wanneer u op 'Download nu' klikt, gaat u akkoord met de verwerking van persoonlijke gegevens conform ons Privacybeleid.

Disclaimer: Voor volledige naleving van ISO 20000 zijn uiteenlopende oplossingen, processen, mensen en technologieën vereist. De hierboven genoemde oplossingen vertegenwoordigen enkele van de manieren waarop IT-beheertools kunnen bijdragen aan het voldoen aan de vereisten van ISO 20000-1:2018. De oplossingen van ManageEngine helpen met het behalen van een ISO 20000-certificering in combinatie met andere gepaste oplossingen, processen en mensen. Dit materiaal wordt alleen ter informatie verstrekt en mag niet worden beschouwd als juridisch advies voor ISO 20000-certificering. ManageEngine geeft geen expliciete, impliciete of wettelijke garanties met betrekking tot de informatie in dit materiaal.

Download de handleidingInformatie aanvragen
popup close success

Thank you for downloading the ISO 20000 guide

popup close success

Thank you

We will get back to you soon